11 de jul. 2007

Les plantes aromàtiques


Les plantes aromàtiques s'utilitzen molt en enjardinaments per formar parterres combinant-les amb altres plantes. A les vores dels jardins, en esplanades àmplies o en terrrenys rocosos aquestes espècies es desenvolupen perfectament i hi proporcionen un ambient mediterrani i de pocs requeriments hídrics i de manteniment.

Creixen bé en substrats profunds, lleugers o calcaris, però no necessiten substrats especials. L'orientació dels terrenys és important, és preferible una orientació al sud perquè assegura una insolació abundant.

Són resistents tant a les altes temperatures com les baixes. Hi ha espècies que poden suportar temperatures de 37 sota zero, per tant són resistents a les gelades puntuals que hi poden haver, i temperatures elevades durant períodes llargs.

Les plantes aromàtiques no necessiten regs freqüents, més aviat volen poca quantitat d'aigua, esdevenint així molt resistents a la sequera.

No són espècies que necessitin aplicació d'adob de forma sovintejada però es poden adobar les plantes cada 2 o 3 mesos amb un adob universal que contingui tots els elements necessaris pel bon desenvolupament de la planta.